
Milujete rezne, len sa vám občas nechce do zdĺhavého obaľovania v trojobale? Skúste to niekedy bez tejto nepríjemnej činnosti a oveľa rýchlejšie. Dosiahnete aj dokonalú chuť!
Rezne sú u nás značne obľúbeným pokrmom, ale ich príprava zaberie pomerne dosť času. Pokiaľ ho práve nemáte, uľahčite si prácu. Namiesto klasického trojobalu použite radšej cestíčko. Jeho príprava je jednoduchá, a tak sa jej nemusí obávať ani žiadny začiatočník v kuchyni. Vzhľadom k použitým surovinám dokonca dosiahnete zaujímavú a novú chuť, ktorej len tak nikto neodolá a s rezňami určite zožnete u stravníkov náležitý úspech!
Ako pripraviť rezeň v cestíčku sa pozrite sa v tomto YouTube videu kanála Recepty bez brepty:
Skúste to inak
Rezne sú obľúbené jedlo, ktoré nikdy neomrzí. Prečo však niekedy nezvoliť iný variant, ktorý vám navyše nedá veľa práce. Klasiku tak môžete posunúť o level vyššie. Ak chcete mať rezne plné lahodnej šťavy a jedinečnej chuti, použite na ich prípravu cestíčko. Vyhnete sa tak nepríjemnému obaľovaniu a rezne v nej len pred smažením namočíte. Využijete k tomu aj dochucovadlá, ktoré dajú rezňom ten správny šmrnc a docielite úplne krehkého mäsa. A to aj v prípade, že ich budete pripravovať z kuracích pŕs, ktoré sú pomerne suchým mäsom.
Recept na cestíčko
Do misky vložte 1 lyžicu mletej údenej papriky, 1 lyžicu sušenej majoránky, 1 lyžicu soli a trochu mletého korenia. Pridajte 2 lyžice plnotučnej horčice, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky a prilejte trochu svetlého piva. Všetky ingrediencie riadne premiešajte kuchynskou metličkou. Piva dodajte toľko, aby vám vzniklo cestíčko v správnej hustote.

Rezne bez obaľovania
Mäso najprv dokonale očistite, zbavte prípadných blaniek. Jednotlivé porcie prekryte potravinárskou fóliou, cez ktorú ich ľahko naklepte tak, aby bol rezeň rovnomerne vysoký a dobre sa vo všetkých miestach prepiekol. Jednotlivé kúsky rezňov z oboch strán posoľte a okoreňte.
Prichádza čas na cestíčko a vyprážanie
V tento moment pred samotným vyprážaním ponorte každý kúsok mäsa do pripraveného koreneného cestíčka. Rezne potom opatrne vkladajte do vopred rozpáleného oleja v panvici, ktorého vrstva by mala byť aspoň do polovice ich výšky. Každý kus osmažte z každej strany pekne dozlatista.
Tip
Pokiaľ si chcete vylepšiť chuť a tiež zaistiť väčšiu chrumkavosť rezňov, môžete do cestíčka prisypať aj trochu bieleho a čierneho sezamového semienka.
Zdroj: ireceptar.cz, www.vkuchyni.com, www.recepty.cz, www.panidomu.cz